kompressionskläder

Kompressionskläder ger
Kläder för en ökad prestation!

Kompressionskläder ger:
 1. Förbättrad syresättning av arbetande muskler, ger ökad styrka
 2. Kvalitet som bibehåller tygets egenskaper under en lång tid
 3. Ger ökad cirkulation, ger mindre trötta och stela muskler
 4. Minskad träningsvärk
 5. Stabiliserar dina muskler och ger en ökad medvetenhet hur dina muskler jobbar, så kallat muskelminne
 6. Antibakteriellt behandlade
 7. Andas och är temperaturreglerade, transporterar bort svett från kroppen
Kompressionskläder ger en möjlighet till en ökad prestation och upplevelse, ger dig även möjlighet till snabbare återhämtning.
Kläderna ger dig ökad stryka och stabilitet.
De viktigaste effekterna av kompression är:
 • Ökad styrka och explosivitet
  Här fungerar kläderna som ett spänt gummiband som i rörelseögonblicket hjälper rörelsevägen. Du kan öka hopphöjden genom att använda kompressionstights.
 • Kompression får blodet att strömma snabbare
  När hjärtat pumpar ut blodet till arbar och ben sker det vanligen med ett tryck på cirka 120 mmhg. När blodet varit ute i vävnaden och gjort nytta är trycket på tillbakavägen bara cirka 5-10 mmhg.
  Det betyder att blodet till en viss del anhopas i blodådrorna som rymmer cirka 75% av kroppens blod. Får du svullna fötter eller till och med "klumpfötter" beror det på att blodet ansamlas i ådrorna i benen.
  Kompressionskläder gör så att flödet ökar i blodgenomströmningen och minimerar blodets anhopning i benen och armarna.
  Under kompressionspressen transporteras blodet och syre runt snabbare och samtidigt lägger kroppen mindre energi på blodtransport, resultatet blir att du får ett bättre träningsresultat.
 • Värmer kroppen
  Kompressionskläder höjer hudens temperatur vid starten av träningspasset.
 • Svalkar
  Kläderna andas och är temperaturreglerade samt transporterar snabbt bort svett från kroppen.
 • Stabiliserar och ger bättre muskelminne
  Kompressionskläder bidrar till stabilitet.
  Alla idrottar vill ha ett bra muskelminne. Kompressionskläder ger chansen till ett bra muskelminne och möjlighet till ett bättre teknikutförande.
  Lättare att känna vilka muskler som jobbar i rörelsen.
 • Återhämtning efter pass och större komfort vid långa resor eller stillasittande jobb
  Utvalda kompressionsplagg är gjorda för att ge ökad cirkulation och minskad svullnad t.ex. vid hårda pass eller resor.
 • Kvalité och passform
  Det är kvalitén på tyget som är skillnaden mellan bra och dålig kompression. Kläderna har en bra passform och tygets egenskaper behålls under en lång tid.

2XU Tre kategorier
DEN NYA GENERATIONEN TRÄNINGSKLÄDER
FÖRE - UNDER – EFTER

Med introduktionen av PWX, tre helt nya kompressionsmaterial, har 2XU ytterligare utökat sitt försprång till sina konkurrenter, samtidigt som våra kunder kan glädja sig åt ännu bättre kompressionsprodukter.

2XU PWX ger en optimal blandning av KRAFT, VIKT och FLEXIBILITET. Med en förstklassig medicinsk graderad vävning som ger en 360 graders stretch är resultatet en ännu bättre flexibilitet och ett unikt tryck som varar länge. Nu kan alla att hitta ett perfekt passande kompressionsplagg.


Fördelar med 2XU Compression

FÖRE TRÄNING
Bättre blodcirkulation
Snabbare uppvärmning och en allmänt förbättrad cirkulation. Den graderade kompressionen ger ett ökat tryck i venerna som får blodet att snabbare återvända till hjärtat och lymfknutarna.
Skyddar mot DVT

DVT, blodpropp, uppstår oftast i nederdelen av benen i samband med lång tid av stillasittande eller inaktivitet som exempelvis vid långa resor. Vid användning av 2XU Compression ökar blodcirkulationen i aktuella områden när ventrycket ökar. Det reducerar risken för DVT och svullnad i ben och fötter.

UNDER TRÄNING
Minskad Risk För Skador

Med 2XU Compression hålls muskelmassan ihop så att småskador i muskelfibrerna reduceras markant. Genom att reducera skadorna på muskelfibrerna så minskar också svullnaden i musklerna efter träning och tävling. 2XU Compression plagg kan också helt klart minska omfattningen av träningsvärk och stelhet efter avlutat aktivitet och dessutom förkorta återhämtningstiden. Prestera bättre

Under aktivitet utsätts musklerna för kraftiga slag och vibrationer. Det har visat sig vara den främsta orsaken till muskeltrötthet. Vid användning av 2XU Compression kan de negativa konsekvenserna av muskelvibrationer minska markant. Det ger utövaren fördelar som ökad uthållighet, ökad styrka och lägre puls. Faktorer som påverkar prestationen positivt.

Ökad ledkänsel

2XU Compression plagg har ett graderat tryck över huden. Det ger fokus på en bättre kroppshållning, smidighet och ökad kroppskontroll. Förbättrad ledkänsla och kroppskontroll kan vara till stor hjälp vid inlärning av nya tekniker. Det ger bättre känsla, bättre balans och muskelkoordinering.

Ökat skydd + Komfort

2XU Compression ger ett solskydd upp till 50+. Det ger utövaren maximalt solskydd vid träning och tävling utomhus.
2XU Compression plagg transporterar snabbt bort svett från huden så att utövaren kan känna sig torr och bekväm. Plaggen är antibakteriellt behandlade för att reducera upplevelsen av obehaglig lukt och hindra tillväxt av bakterier.

EFTER TRÄNING
Snabbare Återhämtning

Vid användning av graderad kompression får hjärt- och kärlsytemet extra hjälp att pumpa tillbaks blodet till hjärtat. Det leder till snabbare borttransport och mindre ansamling av laktat från och runt arbetande muskler. Resultatet blir en snabbare återhämtning: mindre svullnad i musklerna, återuppbyggnaden av muskelfibrerna går snabbare och musklerna upplevs mindre stela.

Aktivitet
AKTIVITET
Utvecklat för aktivitet i ett kraftigt material med mycket bra andningsegenskaper. Transporterar snabbt bort svett och med en rörlighet som ger utövaren en känsla av välbehag och ökad koncentration.

Aktivitet och återhämtning
AKTIVITET & ÅTERHÄMTNING
Kompressionsplagg i kraftigt material med mycket god andningsförmåga. Kännetecknas av de extra fördelar som graderad kompression för med sig med ökad cirkulation och välbefinnande. Det ger en effektivare och snabbare tillströmning av syrerikt blod till trött muskulatur.

Återhämtning
ÅTERHÄMTNING
Extra kraftigt kompressionsplagg, utvecklat för att optimera cirkulationen och förbättra tillförseln av syrerikt blod. Med graderad kompression och en extra kraftig tråd – REFRESH Compression plagg är idealiskt för utövare som ställer höga krav på sin prestation.

Skins
A200 ACTIVE 200
SKINS A200 är tillverkade efter studier gjorda på BMI och antropometriska undersökningar
A200 fakta:
 • SKIN FIT - Baserat på BMI och antropometriska studier
 • SKIN MUSCLE - Sömmar är positionerade för att ge stöd och stabilitet för muskulaturen
 • SKIN DRY - Fukttransporterande egenskaper för att hålla kroppen torr
 • SKIN FRESH - Antimikrobiellt behandlade
 • SKIN UV BLOCK - Skyddar mot uvstrålning upp till 50 plus

RY 400 fakta:
 • Ger dig ökad blodcirkulation vid återhämtning vilket påskyndar återhämtningsprocessen
 • Minimerar riskerna för träningsvärk och svullnad i muskler
 • Maximal passform och komfort
 • Bör användas i minst tre timmar efter aktivitet för att nå bästa resultat, fungerar även bra att sova i


Compressport
Compressport - Det handlar om passion ...

Allt i Compressport handlar om passion ...

Passion i träning, Passion för extrema tävlingar, Passion att tänja på gränserna. Passion går längs med djup respekt för dig, professionella idrottare som leder vägen i prestanda och ni idrottare som är ute varje dag och skall balansera mellan familj och åtaganden i arbetet och passion för er sport.

Passion för sökandet av den perfekta produkten ... Alltid söker efter mer förbättring, mer precision, mer exklusivitet.

Sedan lanseringen av våra första vadskydd/Calfs R2 under 2008 arbetar vi varje dag för denna passion som Compressport har blivit.

Vårt mål har alltid varit att bli referensprodukten utan att någonsin kompromissa med vår identitet och kvalitet. Svaret och feedback vi fått hittills visar att vi är på väg i rätt riktning. Vem skulle ha trott det: Det har bara varit 5 år och varumärket är redan i mer än 25 länder ...

5 VM titlar ... Vi tackar dessa fantastiska idrottare för deras förtroende och vi är stolta över att vara en del av deras historia.

Och passionen fortsätter varje dag med fler och mer extrema teknik-modeprodukter. Det finns inget utrymme för fåfänga tillbehör, allt tänkt, beräknas och utvecklas för att förbättra prestanda.

Alla våra produkter är 100% Europeiska tillverkade (FoU, fibrer, stickning, montering, provning, ...)

- Våra produkter är testade i de tuffaste förhållanden som vi kan hitta (Abu Dhabi, Hawaii, Mont Blanc, Sahara öknen ...) som är där de tuffaste tävlingarna i världen äger rum.

-Compressport startade 2008. Dess redan finns i 55 länder runt om i världen.


Compressport är för alla!

Compressport är idealiskt för alla sporter (triathlon, väg- /terränglöpning, banlöpning, väg/terräng cykling, fotboll, gym etc).
Compressport kommer att bli din träningspartner för all din träning, tävling och återhämtning.

Intensiv ansträngning Compressport ökar effektivt den venösa återkopplingen mellan fot och hjärta, reducerar ansamlingen av toxiner medan den ökar syresättningen till musklerna. R2 stötdämpar även och minskar muskelvibrationer vilket betyder längre tid innan muskeltröttheten kommer och minkar risken för skador.

Compressport fortsätter även efter träningen att förbättra din venösa återkopplingen vilket minskar återhämtningstiden vilket i sin tur gör att du kan träna oftare.